Reacties

Reacties Muzikanten

"Het is goed zoals ik ben en dat geeft vrijheid!"

Van augustus 2010 t/m juni 2011 ben ik bij Jaimie geweest. Mijn doel was om vrijer te leren zingen. Gedurende die periode heb ik gemerkt dat ik een sterke 'ik-moet'-stem in me heb die me beperkte in het vrij zijn. We hebben heerlijk muziek gemaakt, niets was te gek. Veel gezongen, maar ook piano gespeeld samen (terwijl ik niet meer kan dan ' Für Elise'). Waar ik Jaimie vooral dankbaar voor ben, is dat ik op een diepere laag nu weet: ' Het is goed. Jij bent goed zoals je bent'. En dat geeft vrijheid. Zo heerlijk mijn levensverhaal door mogen zingen en spelen; gelachen en gehuild en nooit gedacht dat ik zo buiten de kaders kon gaan: fantastisch!

Ik geloof dat God Jaimie op mijn pad heeft gezet hiervoor.

Nu, oktober 2011, even napratend, zingend, evaluerend merk ik dat het proces van anders muziek maken ook niet gestopt is in juni. Jaimie heeft iets in gang gezet, bijgestuurd, geopend en ik mag daarmee verder. Jaaa!

Ester Ignacio-Tas

"Jaimie is betrokken, invoelend als je wat dwarszit kan je het kwijt bij haar en bovenal is ze een goede muziektherapeute."

In maart 2011 kreeg ik een hersenbloeding. Na de ziekenhuisopname ging ik naar De Hoogstraat (revalidatiecentrum). Aan het eind van de revalidatie fase mocht ik Muziektherapie gaan doen. Ik vertelde de therapeute dat ik graag mijn liedjes wilde zingen. Ik had nl vanaf 1982 - september 1999 liedjes gemaakt. Tekst en melodie. Ik had ze nog nooit aan iemand laten horen maar toen wilde ik het plotseling. Zo gezegd zo gedaan. Ik zong en de Muziektherapeute zette er muziek onder. Fantastisch vond ik het. Aan het eind had ik een paar liedjes van mezelf met muziek, op een CD'tje!

Via de muzietherapeute van De Hoogstraat heb ik het adres van Jaimie gekregen.

Jaimie is betrokken, invoelend als je wat dwarszit kan je het kwijt bij haar en bovenal is ze een goede muziektherapeute. Piano, accordeon, gitaar. Ze gebruikt alle instrumenten met het grootste gemak. Ze vraagt ook altijd...'vind je dit  bij jouw liedje passen?' Ze legt er de nadruk op dat het mijn liedje is.

Het is ontzettend fijn om samen te doen. Aan het eind van de 'les' gaan we vaak improviseren. Op de piano of met stem. Ik speel eigenlijk helemaal geen piano. Maar met een hand sla ik toetsen aan en Jaimie doet dat ook....en al spelende wordt het zelfs iets!

Ik kijk er altijd naar uit om naar haar toe te gaan en ben blij dat Jaimie in mijn leven is.

Gerda