Over Ons

Kosten & praktijk voorwaarden

Per 1 januari 2022 is de vergoeding binnen de GGZ overgegaan naar het zorgprestatiemodel. Het tarief vastgesteld door de NZA (nederlandse zorg autoriteit) is voor muziektherapie €122,76 euro per uur. In dit tarief is ook de indirecte tijd inbegrepen (rapportage, overleg).
Wanneer u al een behandelaar heeft en deze behandeling wordt betaald door het zorgprestatiemodel, is het mogelijk om de muziektherapie hierin onder te brengen. Neem hiervoor contact op met uw behandelaar of met Musispectrum voor meer informatie.

Als u de therapie zelf moet bekostigen, bedraagt muziektherapie  €85,- euro per uur. Vanuit de aanvullende verzekering kan het mogelijk zijn om deze kosten voor een deel vergoed te krijgen.

Musispectrum is aangesloten bij de organisatie 1nP. Via deze organisatie kan de behandeling vergoed worden vanuit een regie (hoofd) behandelaar. Heeft u een behandelaar die bij 1nP is aangesloten, overleg gerust met deze behandelaar of neem even contact op. Wilt u de behandeling via 1nP starten, neem dan ook gerust contact op. Dan kijken we samen welke mogelijkheden er zijn.

Staat de behandeling in het kader van reintegratie of gezond werken, is een werkgever ook vaak bereid een deel van de kosten te vergoeden.

De algemene voorwaarden van de praktijk zijn hier te lezen. 

Wilt u meer weten over de beroepscode voor vaktherapeuten? Klik dan hier

De privacyverklaring kunt u hier vinden.

Heeft u een klacht? Bespreek dit dan eerst met uw hulpverlener. Mocht u er samen niet uitkomen? Klik hier voor meer informatie over de klachten commissie.