Reacties

Reacties Muziektherapie

"Ik heb altijd het gevoel dat ik helemaal mijzelf mocht en kon zijn"

Vanaf sept. 2010 tot juni 2011 ben ik geholpen door Jaimie.  Ik had vele depressieve klachten, later bleek dat dat een gevolg was van een opeenstapeling van persoonlijke problemen, opgebouwd in het verleden en het nu, waardoor ik volledig VasT kwam te zitten. Ik zat echt tussen 4 dikke muren en kon daar zelf niet meer uit komen. Ik voelde me vanaf het eerste gesprek erg op mijn gemak, ik heb altijd het gevoel gehad dat ik helemaal mijzelf mocht en kon zijn. Ik ben in het kleine jaar dat ik therapie heb gehad erg veranderd, ik heb geleerd dat ik mezelf mag zijn en dat ik goed en mooi ben zoals ik ben, ik heb geleerd waar mijn eigen grenzen liggen en hoe ik die kan bewaken en dat ik die MAG bewaken, dit voor mijn eigen bestwil. Ik heb bepaalde situaties die zeer pijnlijk waren geleerd te relativeren, te verwerken en als het ware te omarmen, ze doen me geen pijn en verdriet meer. Ik ben VRIJ gekomen van vele wonden in mijn ziel en dat heb ik mede te danken aan de fijne, professionele en lieve hulp van Jaimie. Daarom wil ik haar bij deze graag waarderen en haar aanbevelen.

B.Laanstra

"Ik wist heus wel wat mijn probleem was en ook dat ik dit anders wilde"

Muziektherapie, wat heerlijk, deze keer hoefde ik geen scorelijst in te vullen, geen probleemanalyse te bedenken. Ik hoefde niet te praten, eindeloos, want daar was ik zo moe van. Ik wist heus wel wat mijn probleem was en ook dat ik dit anders wilde, maar hoe verder? Ik had namelijk al zoveel gedaan.Ik werd voor mijn gevoel meegenomen in een stukje therapie dat vanzelf leek te gaan. Samen achter de piano kwam ik erachter dat ik wel mijn eigen noten speelde, maar dat ik heel erg meeging met wat de ander deed. Ik mocht steviger grenzen aangeven. Toen mij dit lukte in de muziek, merkte ik, als vanzelf, verandering in mijn dagelijks leven. Mijn zelfvertrouwen groeide ook, doordat ik hoorde dat ik mooie muziek kon maken, terwijl ik nog nooit een instrument had bespeeld.  Dat heeft mij geholpen om nieuwe dingen op te durven pakken. 

Janneke (gefingeerd)

"Alles bij elkaar heeft de muziektherapie me meer bewust gemaakt van mijn talenten en valkuilen en hoe ik op andere mensen reageer"

Hoe ik de muziektherapie heb ervaren:Jaimie overlegt altijd waar je op dit moment mee bezig bent in je dagelijks leven en speelt daar op in met een passende oefening.Verrassend vond ik de oefening waarbij we alle basisemoties langs gingen op de piano. Voor de oefening kon ik 'boos' en 'blij' makkelijk omschrijven, maar het verschil tussen 'angstig' en 'verdrietig' vond ik moeilijk. Toen we gingen spelen -Jaimie een paar basisakkoorden en ik met losse toetsen- kon ik het verschil wel voelen. Daarna kon ik beter praten over wat die emoties voor me inhielden.Ook leuk was het spelletje 'grenzen bewaken' of toch meegaan met de ander. Ik probeerde een vast ritme te spelen op het drumstel, maar Jaimie probeerde me op allerlei manieren uit mijn spel te krijgen door een ander ritme of tempo te spelen. Het maakte me er van bewust dat ik inderdaad de keuze had of ik wel of niet met de ander mee ga.De laatste paar lessen hebben we besteed aan het opnemen van een lied dat we samen gecomponeerd hebben naar aanleiding van een gedicht dat ik in de periode voor de cursus een keer geschreven had. Als je het dan later terughoort komt het veel harder binnen dan wanneer je het alleen maar leest!Alles bij elkaar heeft de muziektherapie me meer bewust gemaakt van mijn talenten en valkuilen en hoe ik op andere mensen reageer.

Ronald V.

"Ik ben en blijf reuze dankbaar" 

Voor hoe je met mij gewerkt hebt en hoe God jou gebruikt heeft in het proces wat Hij met mij doet. Er rust een zegen op jouw werk!

Jenita